Javna kritika zatvaranja OI: Celebovi svoje mišljenje izrazili preko Twittera

I DOK je u Hrvatskoj ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara protekla u znaku komentiranja komentara HTV-ovih komentatora, u svijetu celebova još je jednom Twitter poslužio kao javna platforma, ovaj put za osvrt na završnu predstavu koju su upriličili Britanci.

Zatvaranje je većim dijelom obilježio hommage britanskoj glazbi, a to je bio zahvalan teritorij da o njemu svoje mišljenje izraze brojne slavne osobe, prenosi Daily Mail.

Omiljeni britanski glumac, scenarist, novinar, komičar, autor i redatelj Stephen Fry napisao je: "Bože! Što bi se reklo: dragi! Dosad ceremonija uspješno izbjegava biti otrcana. 'Ajmo!".

Nisu izostale ni pohvale za Garyja Barlowa koji je samo tjedan dana prije pretrpio tragediju mrtvorođenog djeteta: "Imam samo divljenje za Garyja Barlowa večeras", napisala je pjevačica Girls Aloud, Kimberly Walsh, a Lily Allen dodala: "Ne znam kako Garyju Barlowu ovo uspijeva". Voditelj Piers Morgan također je napisao: "Ne znam kako je Gary Barlow pronašao snage za ovo večeras - počivala u miru njegova djevojčica Poppy".



U komentarima se našao i nastup Queenovaca najavljen snimkom Freddieja Mercuryja: "Freddie Mercury je osvojio zlatnu medalju! #rip", napisao je nogometaš Rio Ferdinand, a bivši troskokaš Jonathan Edwards prokomentirao: "Brian May je zvijer na gitari!".

Russell Brand također je oduševio pjevajući "I Am The Walrus" The Beatlesa: "Russell Brand! Želim da mi bude prijatelj!", napisao je osvajač zlatne medalje u skoku u dalj, Greg Rutherford.



"Spajsice" su pak same prokomentirale svoj nastup: "Ovo je bilo fantastično! Kakva ceremonija zatvaranja", napisala je Geri, Victoria prokomentirala: "Uspjele smo! Djevojke toliko vas volim!!!!!, a Mel B dodala: "Ovo je bilo tako zabavno!".

Usprkos brojnim pohvalama, nekima je zasmetalo što su se određene pjesme ponovile za vrijeme ulaska sportaša na stadion. Komičar David Walliams komentirao je: "Znaš da je dobar party kad se ponavlja istih pet pjesama. I gdje je Emili Sandé? Nije je bilo punih pet minuta".

Pročitajte više