Je li jedan od trenutno najvećih viralnih hitova namješten?

Screenshot: YouTube

AUTORI videa koji je u kratkom vremenu skupio gotovo sedam milijuna pregleda optuženi su za prevaru.

Riječ je o socijalnom eksperimentu "Drunk Girl in Public" u kojem glumica, koja se pretvara da je pijana, od slučajnih prolaznika traži pomoć i doznaje da bi je većina muškaraca htjela iskoristiti.

Jedan od muškarac koji se pojavljuje u video otkrio je da je video namješten i da je samo radio ono što su mu redatelji Stephen Zang i Seth Leach rekli da učini.

Nakon što je još jedan od sudionika, Mike Koshak, na Facebooku izrazio ljutnju zbog toga što je u videu prikazan kao "seksualni grabežljivac", jedan od filmaša pokušao ga je ušutkati pozivom na piće i obećanjem da će ga angažirati u budućim projektima.

Nakon što je javno progovorio o namještaljci, primio je privatnu poruku Setha Leacha koji ga je pokušao uvjeriti da sve što zna o snimanju zadrži za sebe.

"Najvažnije od svega je da će te video učiniti poznatim i da te čeka sjajna budućnost u našoj kompaniji. Proslavit ćemo se i ti ćeš biti dio toga. Samo se opusti, u našoj si ekipi i mi ćemo se pobrinuti za tebe", napisao mu je Leach.

Naime, The Smoking Gun piše da je svim muškarcima koji su se pojavili u videu rečeno da će sudjelovati u "šaljivoj skrivenoj kameri", a jednom od muškaraca koji je odbio sudjelovati rečeno je da se radi o "studentskom videu" te da mu redatelji nisu ponudili opciju da pismeno odobri svoje pojavljivanje u videu.

Pročitajte više