Je li ovo neka zajebancija? Kloštar Ivanić zabranio muziku na Veliku Gospu, sve nadziru zaštitari

Screenshot: YouTube

U SUBOTU, 15. kolovoza, katolici slave blagdan Velike Gospe. Proslava će se održavati diljem Hrvatske, a osim tradicionalnih načina obilježavanja ovog blagdana, osvanula su i posebna upozorenja kako bi taj, za katolike važan dan, protekao u pravom, mirnom i religioznom ozračju.

Tako je na web stranici Općine Kloštar Ivanić osvanula obavijest o posebnoj regulaciji buke na blagdan Velike Gospe. U obavijesti stoji da su vlasnici ugostiteljskih objekata na dan proslave Velike Gospe dužni u svojim lokalima svesti buku na najmanju moguću mjeru, odnosno, pojašnjava se u nastavku, "prekinuti s izvođenjem glazbe, kako ista ne bi ometala održavanje svetih misa".

Da je stvar ozbiljna dokazuje i nastavak obavijesti u kojem stoji da će poštivanje ovog Zaključka i Odluke o komunalnom redu nadzirati zaštitari, odnosno ekipa Klemm Sigurnosti d.o.o., te komunalni redari Općine Kloštar Ivanić, a zbog nepoštivanja regulacije mogu se izreći novčane kazne i pokrenuti prekršajni postupak. Regulacija posebno vrijedi za udarnu misu koja traje od 11 do 13 sati, a u sklopu koje će se, kako stoji u obavijesti, održati "svečana procesija s čudotvornim kipom Majke Milosrđa i svečana koncelebrirana hodočasnička misa u crkvenom dvorištu koju predvodi mons. Ivan Miklenić, urednik G. Koncila".

S obzirom na prilično zgusnut raspored misnih slavlja (ako vas zanima, tu je) koja su zakazana za taj dan, praktički od ranog jutra pa do navečer, čini se da će u kafićima u Kloštar Ivaniću u subotu biti poprilično tiho.

 

 

 

 

Pročitajte više