Junački pothvat zvijezde "NCIS-a": Mark Harmon je heroj i u stvarnom životu

Foto: JLP

AMERIČKI glumac Mark Harmon, mnogima najpoznatiji po ulozi Leroya Jethra Gibbsa u seriji "NCIS: Naval Criminal Investigative Service", nije heroj samo na malim ekranima već i u stvarnom životu.

"Svoj životu dugujem njemu jer bez njegove pomoći danas ne bih bio živ", rekao je Colin Specht kojeg je Harmon izvukao iz gorućeg automobila.

Naime, u siječnju 1996. godine, tada šesnaestogodišnji Specht nakon prebrze vožnje, sletio je s ceste i ostao zarobljen u gorućem autu. U jednom trenutku netko je razbio prozor i izvukao ga iz auta, a tada su u pomoć priskočili i prolaznici koji su ugasili vatru koja je zahvatila njegovu odjeću.

Specht je završio u bolnici s teškim opeklinama, a roditelji su mu tek kasnije otkrili tko ga je izvukao iz auta.

Međutim, Harmon nikada nije volio javno govoriti o svom herojskom pothvatu, a ni danas ne smatra da je to herojski pothvat već nepromišljena odluka koju je donio u tom trenutku. No, ta je "nepromišljena odluka" spasila jedan život. 

"U eksploziji je mogao izgubiti život, a i njegova se karijera temelji na njegovom izgledu. Ipak, u pravom trenutku nije oklijevao ni sekunde", rekao je Specht za CBS.

Pročitajte više