"Kad mi kažu da nešto ne mogu, moram dokazati suprotno": Nema ruke, ali sudjeluje u bodybuilding natjecanjima

Foto: Facebook

BARBIE THOMAS je 37-godišnjakinja koja nije dozvolila da je nesreća iz djetinjstva zaustavi u življenju aktivnostima ispunjenog života.

Naime, kad je bila djevojčica doživjela je nesreću primivši se za električnu žicu, a ta ju je nezgoda koštala obje ruke koje su joj amputirane.

"Nakon što sam izgubila ruke, majka se bojala što će se dogoditi sa mnom, no ja sam je zagrlila nogama kao da sam već odlučila što će biti", rekla je Barbie za Huffington Post.

Ona danas bez ikakvih problema vozi, kuha, barata kompjuterom te brine o kućanstvu gotovo sama jer je nedavno prošla kroz razvod, a trenutno živi sa svoja dva sina tinejdžera. Iako biste očekivali da će joj oni, s obzirom na njeno stanje, više pomagati, Barbie kaže: "Oni su još samo tinejdžeri, teško mi ih je nagovoriti na kućne poslove".

Kad je Barbie bila tinejdžerica, sudjelovala je u raznim školskim natjecanjima u plesu, nogometu i plivanju, a 2000. godine posvetila se bodybuildingu sanjajući o tome da jednog dana postane pobjednica jednog od natjecanja u tom sportu.

"Kad sam se odlučila natjecati, pričala sam s jednim organizatorom koji mi je rekao da nikad neću pobijediti. Kad mi netko kaže da nešto ne mogu, u mene isto trena bukne vatra", objasnila je. U ožujku prošle godine završila je na petom mjestu od sveukupno šest natjecateljica. "To je bio prvi put da sam završila ispred nekoga", kaže Barbie, koja vodi i stranicu FitnessUnarmed.com



Barbie ima snove i o glumačkoj karijeri u Hollywoodu te se nada kako bi mogla dobiti ulogu u nekim scenama koje prikazuju raskomadana tijela. "Trebala sam glumiti robota u filmu "A.I." Stevena Spielberga, ali tada sam bila trudna, a sumnjam da su željeli trudnog robota", dodaje Barbie, koja se se uskoro okušati i u motivacijskim govorima kako bi nadahnula i druge da ostvaruju svoje snove poput nje.

"Ne želim da me drugi sažalijevaju. Mislim da je Bog imao plan, što se mene tiče", završila je odlučna i hrabra Barbie Thomas.

Pročitajte više