Kad političari izgube tlo pod nogama: Prisjetite se padova koji su zabavili javnost

Screenshot: YouTube

ZORAN MILANOVIĆ danas je pao s oklopnog vozila pri posjetu vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" i pritom nasmijao hrvatsku javnost.
 
Dok je razgledavao oklopno vozilo BOV "Patria" AMV, šef Vlade je umjesto da siđe na za to predviđenom mjestu, odlučio "glumiti facu" i skočiti s vrha vozila. Budući da je pogrešno procijenio visinu, završio je na asfaltu.

Ali, on nipošto nije jedini političar koji se "proslavio" padom na nekom javnom događaju. Prisjetite se "najzanimljivijih".

Milan Bandić
 
Zagrebački gradonačelnik želio je pokazati vlastitu upornost i neustrašivost, pa je u sklopu predizborne predsjedničke kampanje 16. prosinca 2009. posjetio Brčko kako bi položio vijenac ispred spomenika palim borcima 108. brigade HVO-a. Misleći kako će se manje klizati po snijegom prekrivenom mramoru, Bandić je izuo cipele, a čim je zakoračio na spomenik poskliznuo se i pao na leđa. Ni to ga nije pokolebalo, pa je nastavio puzeći na koljenima i gurajući vijenac ispred sebe.

Carla Del Ponte

Glavna haška tužiteljica u sklopu balkanske turneje 10. travnja 2007. napuštala zgradu u Ali Pašinoj ulici u Sarajevu, pa se spotaknula na stepenicama i zaronila u tepih. Pritom joj je ispala i cipela, no nije se dala smesti.

Fidel Castro

Fidel Castro se u listopadu 2004. "složio" pred kamerama, držeći govor na pozornici u Santa Clari. Kad je završio govor, krenuo je preko pozornice, spotaknuo se i zaradio višestruku frakturu koljena.

Julia Gillard

Australska premijerka pala je 17. listopada 2012. kao kruška pri posjeti groba Mahatme Gandhija, a za sve su krive štikle koje su se zaglavile u zemlji. Nakon pada ostala je ležati na travi sve dok joj nisu pomogli da ustane, a vjerojatno zbog toga nikad neće zaboraviti trodnevni državni posjet Indiji.

Ivo Josipović

Hrvatski predsjednik pao je 19. srpnja 2010. niz stepenice poslije govora koji je održao na proslavi 20 godina postojanja Demokratske zajednice vojvođanskih Hrvata. Urnebesan pad je naravno ostao obilježen kamerom, a Josipović koji je jednostavno nestao s pozornice samo se nasmiješio.

Gerald Ford

Tadašnji predsjednik SAD-a, Gerald Ford, 1975. "prosuo" se dok je izlazio iz aviona u Beču. Tako je sami početak njegova posjeta Austriji započeo gafom.

John Howard

Australski premijer nezgodu je doživio 24. srpnja 2007. tijekom posjeta jednoj radio postaji u Perthu. Spotaknuo se i pao ulazeći u zgradu, a snimka je izazvala salve smijeha u Australiji.

Bob Dole

Ivo Josipović nije jedini koji je pao s pozornice. Predsjednički kandidat u SAD-u, Bob Dole, 1996. također je sletio s pozornice u hrpu novinara i nasmijao sve prisutne.

Nhlanhla Nene

Južnoafrički političar nije pao s pozornice, niti se spotaknuo hodajući. 23. listopada 2008., dok je davao intervju uživo, pod korpulentnim političarem pukao je stolac.

Pročitajte više