Kakav biser: Traži da mu Nike isplati 100 milijuna dolara zbog "opasnih" tenisica

Foto: Multnomah Co. Sheriff's Office/Press

SIRGIORGIO CLARDY, 26-godišnji svodnik iz Portlanda odlučio je tužiti kompaniju Nike zato što na svoje tenisice Air Jordan nisu stavili upozorenje da se mogu koristiti kao opasno oružje.

Naime, svodnik od Nikea traži 100 milijuna dolara, a tvrdi da je tvrtka jednim dijelom kriva za brutalni napad koji je počinio.

Sirgiorgio je pretprošle godine u jednom hotelu svojim "najkicama" iscipelario mušteriju koja je odbila platiti jednu od njegovih prostitutki.

Clardy je početkom 2013. proglašen krivim, a žrtva je završila sa šavovima i morala se podvrgnuti plastičnoj operaciji, piše The Oregonian.

On pak tvrdi da svaki potencijalno opasni proizvod mora imati i upozorenje, a on nije bio svjestan koliko su tenisice na njegovim nogama opasne. Zabrinuti svodnik ne traži samo 100 milijuna već zahtijeva od Nikea da stavi upozorenje na sve svoje "opasne" proizvode.

Inače, tijekom suđenja psiholog je Clardyja opisao kao "psihopata koji će sa 100 postotnom sigurnošću ponovno počiniti zločin".

"Razgovarao sam sa serijskim ubojicama, silovateljima i reći ću vam da su rijetki imali rezultate kao gospodin Clardy. Ljudi poput njega rođeni su zli. To nije nešto što možemo popraviti. Zato postoje zatvori", zaključio je psiholog Frank Colistro.

Pročitajte više