Kako je 25-godišnji Brad Pitt "namirisao" raspad Jugoslavije

Screenshot: YouTube

BILO je to 1988., kada je Brad Pitt, koji je tada imao 25 godina, dobio ulogu u američko-jugoslavenskom filmu "Tamna strana Sunca" ("The Dark Side of The Sun") Božidara Nikolića. U filmu, koji je bio njegov svojevrsni glumački debi, Pitt je utjelovio mladog bajkera koji se bori s teškim kožnim oboljenjem, a snimalo se u Jugoslaviji.

Brad Pitt je tako boravio u našim krajevima, najviše u okolici Dubrovnika i Boke Kotorske, a - kako je kasnije izjavio - iako su ga priroda i ljudi oduševili, "nešto već tada nije štimalo".

"Na setu se za vrijeme snimanja osjećalo da nešto nije u redu. Osjećao sam neku napetost. Svi su stalno vikali i svađali se. U zraku sam stalno osjećao nekakvu mržnju", rekao je svojevremeno Brad Pitt za Hollywood Reporter.

Snimanje filma "Tamna strana Sunca", o potrazi za lijekom za rijetko kožno oboljenje, odnosno alergiju na sunce s kojom se bori lik kojega tumači Brad Pitt, te o putovanju kroz koje se isprepliće i priča o slobodi i ljubavi, prekinuto je zbog rata. Film je tako završen tek 1997. godine, pa tako u Jugoslaviji, zemlji u kojoj se snimao, nikada nije prikazan.

Pročitajte više