Kako je HGSS spasio Božić (i Djeda Mraza)

Screenshot: YouTube

PRIPADNICI Hrvatske gorske službe spašavanja snimili su šaljivi video u kojem je prikazano spašavanje Djeda Mraza i tako poručili da mogu spasiti, ako treba, i sam Božić, te čestitali građanima nadolazeće blagdane.
 
"U velikom broju akcija i intervencija, HGSS je ove godine nesebično odgovarao na izazove koje su pred njega stavljali ljudi i priroda. Angažiranjem u poplavljenim područjima, evakuirali smo ljude, stoku, domaće životinje, donosili vodu, hranu i lijekove, pružali prvu pomoć. HGSS je dao svoj obol u potražnim akcijama na rijekama, planinama, u šumama u Hrvatskoj i Europi.
 
Vrhunsku osposobljenost, vještinu i znanje potvrdili su nam brojni stručnjaci iz područja, osobito u zahtjevnim međunarodnim akcijama 'speleo' i helikopterskih spašavanja.
 
Mir i blagostanje za Božić te sretnu i uspješnu 2015. godinu žele vam članovi HGSS-a", stoji u objavi HGSS-a kraj videa koji je objavljen na YouTubeu. 
 
U snimanju su sudjelovale HGSS stanice Čakovec (koja je osnovana prije šest mjeseci) i Bjelovar, a video je snimljen u sklopu vježbe.
 
"Zahvaljujući idejama mladih snaga naše organizacije, nastao je ovaj video kojem je prvenstveno cilj promovirati HGSS kao aktivan dio zajednice i aktivnog sudionika svih žurnih službi u Županiji, ali i na području cijele Hrvatske. Čim je objavljen, video je naišao na oduševljenje javnosti, ali i naših kolega, ne samo iz Hrvatske već i onih iz susjednih zemalja, i drago nam je zbog toga", poručili su za Index iz HGSS stanice Čakovec. 
 
Video je sniman u Ivanovcu, a snimanje, montažu i režiju potpisuje Žan Novosel. 

Pročitajte više