Kako je ova fotografija spasila život dvogodišnjaku

Screenshot: YouTube

KADA je Julie Fitzgerald snimila fotografiju svog dvogodišnjeg sina Averyja, ostala je u šoku.

Naime, na fotografiji je vidjela da je dio njegove zjenice bijel i istog trena osjetila da nešto nije u redu. Iako ju je suprug pokušao umiriti rekavši da je vjerojatno sve u redu, proguglala je simptome i naišla na komentar jedne žene koja je napisala da se u njezinom slučaju radilo o raku.

Nakon što su liječnici pregledali Averyja, otkrili su da ima retinoblastom i da je 75 posto njegova oka prekriveno tumorima. Dodali su i da je majka dječaka dovela u posljednji tren jer da su pričekali malo duže, tumor se mogao proširiti na krv i mozak.

Averyjevo oko je odstranjeno i sad čeka umjetno.

"Nekoliko mjeseci prije ovog primijetila sam da kad gledam Averyja pod određenim svjetlosti, mogu vidjeti nešto u njegovom oku. Snimila sam fotografiju iako je nisam htjela snimiti jer sam predosjećala da nešto nije u redu. Kad sam je snimila, znala sam", govori Julie.

Liječnici tvrde da je Avery vjerojatno bio slijep na lijevo oko otkad se rodio, ali čini se da su se tumori razvili u posljednjih šest tjedana.

Otac malenog Averyja, Patrick Fitzgerald, imao je jedan jednostavan savjet za roditelji koji se nađu u sličnoj situaciji: "Slušajte svoju suprugu, to je prva stvar. Vjerujte instinktu i ne čekajte da vidite hoće li se situacija poboljšati".

Pročitajte više