Kako je tehnologija Mate Rimca u potpunosti promijenila život ovog mladića

Screenshot: YouTube

ROLLY BUGNAR svakodnevno mora prelaziti nimalo lagan i dug put do svog prijatelja.

Ono što se drugima čini kao sitnica za Rollyja je veliki pothvat jer on do garaže svog prijatelja, u kojoj se bave raznim hobijima, mora doći u svojim električnim invalidskim kolicima.

"To mi je neka osnovna svakodnevica, da prijeđem barem ta tri kilometra dnevno", ispričao je i dodao da dugo nije bio u mogućnosti ići kod prijatelja jer su baterije na kolicima slabe.

Glavni problem originalnih baterija bio je taj što su imale mali domet tj. brzo su se istrošile, a svakodnevni put do prijateljeve garaže i natrag nije zadovoljavao njegove apetite za istraživanjem svijeta neovisno o tuđoj pomoći.

Rolly redovito prati auto-moto vijesti i medije, a tako je saznao i za hrvatskog poduzetnika i inovatora Matu Rimca, osnivača i izvršnog direktora tvrtke "Rimac Automobili".

Odlučio mu se javiti zbog svojih problema s električnim kolicima

"Rolly mi se iz prve svidio, jako je pametan i inovativan, želi unaprijediti tehnologiju koja postoji, nije se pomirio s tim što danas postoji na tržištu i zato smo mu odlučili pomoći", kaže Rimac.

To su napravili uz pomoć tehnologije koju je tvrtka inicijalno razvila za električne super-automobile, a sada se ona pokazala primjenjiva i u drugim slučajevima.

Rolly je dobio električna kolica s novim baterijama koje imaju dug vijek trajanja (10 godina), za razliku od prijašnje baterije koja je gubila funkciju nakon samo godinu dana upotrebe. Najveća razlika je u dometu jer s novom baterijom Rolly može s jednim punjenjem priječi 60 kilometara, dok je sa starom baterijom mogao napraviti 10 kilometara, ali samo kada je baterija bila u idealnom stanju. Nakon sedam mjeseci vožnje u kolicima s novom baterijom ne primjećuje nikakvu razliku u snazi u odnosu na prve mjesece upotrebe.

Kaže da sada uživa u svakom prijeđenom kilometru, a zahvaljujući novoj tehnologiji još dugo će moči uživati u istraživanju nepoznatog.

Pročitajte više