Kapetanica Janeway objasnila svoje sudjelovanje u kontroverznom dokumentarcu

Foto: Press

KATE MULGREW, najpoznatija kao kapetanica Kathryn Janeway iz kultne serije "Star Trek: Voyager" objasnila je svoj angažman u kontroverznom dokumentarcu.

Naime, dokumentarni film "The Principle" promiče geocentrizam, a glumica se zbog toga našla na udaru kritike onih koji nisu mogli vjerovati da bi SF ikona sudjelovala u projektu koji promiče davno odbačena uvjerenja.

Glumica je u utorak na svojoj Facebook stranici objavila priopćenje u kojem stoji: "Nisam zastupnica geocentrizma niti ga na bilo koji način promičem. Još važnije od toga, ne podržavam ništa što je Robert Sungenis napisao vezano za znanost ili povijest i da sam znala da je uključen, sigurno bih zaobišla ovaj dokumentarac. Bila sam samo unajmljeni glas i nisam bila dovoljno informirana. Ispričavam se za zbrku koju je moj glas u traileru možda izazvao".

Podsjetimo, Sungenisov dokumentarac promiče ideju da se Sunce vrti oko Zemlje, a mnogi su se iznenadili kada su u traileru čuli glas glumice i doznali da sudjeluju i mnogi znanstvenici koji zasigurno ne zastupaju znanstveno osporene teorije.

No, ono što je puno važnije od angažmana glumice jest sudjelovanje znanstvenika, ali Mulgrew dodaje i da je fizičar Lawrence Krauss, koji se također pojavljuje u dokumentarcu, izjavio da su njegove riječi izokrenute kako bi potvrdile navode autora.

Pročitajte više