Kapetanica Janeway sudjeluje u dokumentarcu koji promiče ideju da se Sunce vrti oko Zemlje

Foto: Press

KATE MULGREW, najpoznatija po ulozi kapetanice Kathryn Janeway u kultnoj seriji "Start Trek: Voyager", na veliko je iznenađenje brojnih zaljubljenika u znanost odlučila sudjelovati u dokumentarnom filmu "The Principle".

Naime, mnoge je šokirala činjenica da je Mulgrew pristala dati određeni kredibilitet filmu koji promiče davno napušteno i znanstveno osporeno uvjerenje da se Sunce vrti oko Zemlje.

"Sve što mislimo da znamo o svemiru je pogrešno", govori Mulgrew u traileru dokumentarca koji je financirao ultra-konzervativni i kontroverzni Robert Sungenis, čovjek iza bloga Galieleo Was Wrong ("Galileo je bio u krivu").

Jedan od četiri Amerikanca još uvijek vjeruje u geocentrizam, a kritičari drže kako je još veći problem to što u dokumentarnom filmu sudjeluju i znanstvenici Michio Kaku, Lawrence Krauss i Max Tegmart koji, pretpostavljaju neki, vjerojatno nisu ni znali da sudjeluju u projektu koji promiče ideju o geocentričnom sustavu.

Inače, Sungesnis je kontroverzna ličnost. Svojevremeno se našao na udaru kritike zbog tvrdnje da nitko nikad nije dokazao smrt šest milijuna židova tijekom Holokausta te da su židovi sklopili pakt sa Sotonom kako bi zavladali svijetom.

Pročitajte više