Kenija zamijenila vilu u Kozarčevoj: Bruna Sanader među volonterima koji pomažu siromašnima u Africi

Foto: Facebook

BRUNA SANADER, mlađa kći bivšeg premijera Ive Sanadera, pridružila se volonterima s Medicinskog fakulteta i preko udruge Plavi Anđeo posjetila mjesto Akala u Keniji gdje će se zadržati mjesec dana.

Naime, mladi liječnici svakodnevno rade u bolnici, health centrima, drže predavanja o zaštiti od AIDS-a u srednjim školama i na ostale načine pomažu lokalnoj zajednici. Kupuju hranu za siromašne obitelji, obuću i školske uniforme za siromašnu djecu i mreže za zaštitu od komaraca.



Riječ je o programu za sve buduće volontere liječnike koji se žele uključiti u volontiranje u Keniji. Udruga djeluje i u Ugandi, Indiji i Nepalu gdje volonteri rade u sirotištima, predaju engleski jezik i podučavaju djecu sportskim vještinama.

Inače, Bruna Sanader ovog je ljeta diplomirala na Medicinskom fakultetu s prosjekom 4,5, a kako smo već pisali, u sklopu "hvalospjeva" o njenom iznimno visokom prosjeku ocjena nije se propustilo spomenuti kako jedinu četvorku u indeksu ima iz epidemiologije - predmeta kojeg predaje Sanja Musić Milanović, supruga aktualnog premijera Zorana Milanovića.

Pročitajte više