Koga ona mulja: Odvjetnici zbog Photoshopa prijeti suspenzija

Foto: californiacivillawyer

JEDNA kalifornijska odvjetnica u svoje prijatelje ubraja velike zvijezde kao što su George Clooney, Leonardo DiCaprio, Charlize Theron, Sharon Stone, ali i moćnike poput američkog predsjednik Baracka Obame i potpredsjednika Joea Bidena.

To je uistinu dobra reklama za relativno nepoznatu, ali očito dobro povezanu odvjetnicu. Međutim, postoji jedan problem - sve fotografije su fotošopirane.

Naime, losangeleska odvjetnica Svitlana Sangary lažirala je fotografije kako bi obmanula klijente i uvjerila ih da je osoba koja "zna ljude na važnim pozicijama".

To se zasigurno neće svidjeti ni Vrhovnom sudu koji je zamoljen da reagira i odvjetnicu kazni šestomjesečnom suspenzijom dozvole zbog "lažnog oglašavanja".

Sudac Donald F. Miles rekao je da su fotografije objavljenje na službenoj stranici njezinog odvjetničkog ureda "stvorene uzimanjem izvornih fotografija koje su fotošopirane", a nakon što se priča proširila internetom mnogi su zaključili da se Sangary nije ni posebno potrudila jer na nekim fotografijama koristi iste slike.

Nakon što je suočena s optužbama (prije četiri godine), odvjetnica se nije potrudila maknuti sporne montaže te je objavila bizarno priopćenje u kojem se gotovo ni ne osvrće na optužbe već je odlučila pisati o glumačkoj izvedbi Natalie Portman u filmu "Crni Labud": "Vezano za izjave o lažnom oglašavanju, na pamet mi u ovom trenutku pada samo izvedba Natalie Portman u "Crnom labudu". Baletna plesačica koja se pojavila u filmu, Sarah Lane, odlučila je otkriti da je glava Natalie Portman samo namontirana na njezino tijelo i da je glumica lagala da je plesala u scenama u filmu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.