Koja je to velika holivudska zvijezda CIA-i nudila usluge u zamjenu za kokain?

Foto: Shutterstock

BIVŠI zaposlenike CIA-e, John Rizzo, u svojoj je novoj knjizi "Company Man: Thirty Years of Controversy and Crisis in the CIA" otkrio da je jedna velika holivudska zvijezda špijunskoj agenciji nudila usluge u zamjenu za kokain.

Navodno je riječ o strogo čuvanoj tajni, a Rizzo je odlučio prekršiti zavjet šutnje i progovoriti o odnosu CIA-e i holivudskih producenata, redatelja i glumaca koji su agenciji pomagali iz dva razloga: iskrenog domoljublja i osjećaja uzbuđenja.

CIA je, s druge strane, voljela surađivati sa zvijezdama zbog njihovih veza u inozemstvu jer tako su lako mogli doći do nekih ljudi.

Rizzo je progovorio i o velikoj filmskoj zvijezdi koja je agenciji ponudila svoje usluge iz domoljubnih poriva. Međutim, brzo se ispostavilo da su usluge imale cijenu.

"Odbio je uzeti novac, ali rekao nam je da želi da mu nabavimo zalihe najboljeg kokaina u vrijednosti od 50 tisuća dolara", napisao je Rizzo i dodao da su suradnju odbili iako je ista zvijezda kasnije surađivala na jednom projektu. Navodno, besplatno.

Pročitajte više