Koje sve novosti donosi Appleov iOS 8

Foto: Hina

OVOG ponedjeljka Apple je održao svoju godišnju konferenciju za programere (Worldwide Developers Conference (WWDC)) na kojoj su predstavljeni novi operativni sustavi za iPhone, iPad i Mac, zajedno s još nekim zanimljivostima.

Ako ste propustili što se tamo sve događalo, Mashable je sve najvažnije skupio u jednom videu.

Predstavljanje nove verzije operativnog sustava, iOS 8, zasjenila je više-manje sve drugo. Ona na telefone i iPadove stiže najesen, a sadrži mnoge nove dodatke. Tipkovnice će sadržavati "predvidljivo tipkanje", kojim će se pogađati sljedeća riječ koju želite napisati, pri čemu se ti prijedlozi mogu prilagođavati ovisno o tomu s kim razgovarate.


U mailove su dodane nove opcije, u porukama će biti ponuđena opcija dijeljenja vaše lokacije, a tu je i Tap to Talk dodatak kojim se mogu poslati audio isječci. Novosti na Siri uključuju identifikaciju pjesama sa Shazamom. Uz pomoć opcije Family Sharing do šest članova obitelji mogu razmjenjivati sadržaje s iTunesa preko svojih uređaja.

Također, predstavljen je i Mac OS X 10.10, službeno nazvan Yosemite, ali i Appleov fitness angažman u obliku aplikacije jednostavno nazvane Health, HomeKit, platforma koja će korisnicima omogućiti da kućanstvom upravljaju preko aplikacije na iOS-u 8. Više pogledajte u videu.

Pročitajte više