Komičar razbija mit: Zašto žene lažu kada tvrde da ih na muškarcima privlači smisao za humor

Foto: Shutterstock

"U novom broju magazina Playboy, komičar Gilbert Gottfried zapitao se zašto žene stalno govore kako žele muškarca sa smislom za humor, a s takvima se rijetko seksaju", piše Business Insider.

"Pitajte ih što traže od muškarca, i uglavnom će vam odgovoriti kako žele nekoga tko će ih nasmijavati. Ali kažem vam, kao netko tko već 3 desetljeća komedijom zarađuje za život, žene lažu. Nikada se nisam poševio zbog toga što sam bio duhovit", rekao je Gottfried.

Eksperimentalni psiholog Gordon Claridge sa sveučilišta Oxford djelom je potvrdio njegove teze. Nova istraživanja govore kako su one kvalitete koje komičare čine interesantnima iste kvalitete koje će kompromitirati njihovu privlačnost kao potencijalnog partnera.

Studija objavljena u "British Journal of Psychiatry" govori kako takve osobe pokazuju tendenciju prema impulzivnom i anti-društvenom ponašanju, tendenciju izbjegavanja intimnosti i smanjenu sposobnost osjećanja društvenog ili fizičkog zadovoljstva. Nakon istraživanja provedenog na 523 komičara, Claridge je ustvrdio kako su elementi potrebni za stvaranje humora nevjerojatno slični obliku psihoze.

A kako je Gottfried objasnio svoj uspjeh sa ženama?

"Želite grubu istinu? Smisao za humor ne znači ništa. Postoji samo jedna tajna privlačnosti suprotnom spolu, i danas ću ju podijeliti s vama. Moj ograničeni uspjeh kod suprotnog spola nije imao veze s mojom divnom osobnošću ili sposobnosti da u pravom trenutku nabacim dobru šalu. Jedini razlog zašto sam uspijevao uvjeriti žene da spavaju sa mnom je moj ogromni penis", zaključio je.

Pročitajte više