Kontroverzni novi spot No Doubta: Kauboji i Indijanci uvrijedili fanove, video uklonjen s YouTubea



OVOG petka navečer skupina No Doubt je na YouTubeu prikazala službeni video za drugi singl sa svog povratničkog albuma "Push and Shove", ali samo nekoliko sati nakon objave odlučila ga je maknuti s popularnog servisa.

U spotu za "Looking Hot" članovi benda bili su odjeveni kao kauboji i Indijanci, što je izazvalo brojne kontroverze. Komentatori na YouTubeu osvrnuli su se na neprimjerenost videa, a to je bendu bilo dovoljno da ga povuče i objavi službenu ispriku na svojoj stranici.



"Kao bend u kojem postoji više rasa naš je temelj izgrađen na različitosti i uvažavanju drugih kultura. Novim nam video nije bila namjera uvrijediti, povrijediti ili trivijalizirati indijanski narod, njihovu kulturu i povijest. Iako smo se konzultirali s našim prijateljima Indijancima i stručnjacima za njihovu kulturu sa Sveučilišta u Kaliforniji, sad uviđamo da smo uvrijedili ljude. To nas je jako zabrinulo i zato smo video odmah uklonili. Glazba koja nas je inspirirala kad smo osnivali bend i zajednica prijatelja, obitelji i obožavatelja koji nas okružuju izgrađena je poštivanju, uključivosti i zajedništvu. Iskreno se ispričavamo indijanskoj zajednici i svima drugima koje je ovaj video uvrijedio".

Fanovi na forumima i YouTubeu smatrali su da bend "ismijava" indijansku kulturu.

Pročitajte više