Kontroverzni seksolog podigao prašinu na HTV-u: Uspješne žene kastriraju muškarce i "kurče se djelatnošću"!

Screenshot: HRT

U HTV-ovom talk-showu 8.kat jučer je, između ostalih, gostovao i frojdovac, teorijski psihoanalitičar, osobni savjetnik i kontroverzni slovenski seksolog Roman Vodeb.

Ovaj dvostruki magistar psihoanalize motivacije i sociologije kulture u Sloveniji redovito podiže prašinu čim progovori, a nešto se slično dogodilo i u emisiji Daniele Trbović.

Naime, njegove teorije ponovno su uzburkale javnost koja je ostala u najmanju ruku iznenađena njegovim stavovima o uspješnim ženama čiji prirodni položaj nije i u pravilu ne smije biti nadmoćan muškarcima.

Njegovim riječima, feminizam i "uspješne žene kastriraju muškarce" jer novac na podsvjesnom nivou predstavlja falus, a uspješne žene po toj teoriji imaju veći penis od njih. Ulje na vatru dodala je i njegova izjava da se uspješne žene "kurče svojom djelatnošću" te da nemaju kvalitetan seksualni život. 


Njegova se priča nastavlja, a što je Vodeb ulazio dublje u objašnjenje uloge žena u društvu, to su komentari postajali kontroverzniji. Kuhanje i posluživanje slastica je tako, na nesvjesnom nivou, ženska ponuda muškarcima: "Evo, liži me", a muškarci su bolji na roštilju pa "nude svoju kobasicu".

Slagali se s njim ili ne, kontroverzni je seksolog ponovno podigao prašinu, naljutio feministice koje su zaključile da je riječ o najobičnijem seksistu koji na javnoj televiziji širi neprihvatljive poruke, ali i u procesu zabavio sve ostale.

Pročitajte više