"Kontroverzni" zagrebački učitelj oduševio svojim plesom s klincima i poslao poruku svima koji ga kritiziraju

Screenshot: Facebook/Video  

NA PROSLAVI 185. godišnjice osnutka Osnovne škole Miroslava Krleže u Zagrebu učitelj razredne nastave Leo Pavlačić izveo je s klincima plesnu točku na popularni "Gangam Style", a video na kojem je zabilježen plesnjak uskoro je završio na društvenim mrežama i postao totalni hit.

Učitelj je s klincima osmislio cijelu koreografiju koja je oduševila sve prisutne, no, tolikoj viralnoj slavi ipak se nisu nadali. Video je doslovno poharao društvene mreže, dijele ga i lajkaju učenici, roditelji i profesori, ali i svi ostali, uz oduševljene komentare. A na svom profilu na Facebooku cijelu je stvar komentirao i Pavlačić.

"Srce mi je veliko kao kuća. Drago mi je da je moj trud, rad i ljubav s kojom obavljam svoj posao prepoznata. Hvala svima. Zauvijek ću ostati dijete. Jedno veliko srce svima onima koji kritiziraju moj rad s djecom", napisao je na svom profilu na 25-godišnji učitelj koji se na Facebooku potpisuje kao Leone Pavlashian, a pod tim umjetničkim imenom pojavio se i na audiciji za ovogodišnji "X Factor Adria" na kojoj je priredio impresivan nastup i poslao "poruku o toleranciji".

A na naše pitanje o tome tko su ti "koji kritiziraju njegov rad s djecom" te o kakvim se kritikama radi, Pavlačić nam je rekao: "Pa, na primjer, Tonči Huljić je izjavio da ga zanima kakva djeca izlaze s mojih satova te da ja predajem samo veliki odmor, a ja sam mu na to rekao da su djeca sretna i nasmijana, što dokazuje i ovaj video. Djecu motiviram kroz igru i ples, a nakon što odradimo sve što plan i program propisuju, uvijek ostane vremena da se djecu nagradi igrom i plesom i na taj način djeca vole učiti jer znaju da će na kraju biti i zabave.

To se nekima ne sviđa, kritiziraju takav način rada i žele klasičnog učitelja koji se drži ploče, krede i udžbenika. Međutim, ja nisam takav profil učitelja, nego uživam u svom pozivu i učim djecu ljubavi, toleranciji, jednakostima te kritičkom mišljenju".

Pitali smo ga i kako su na njegov nastup na audiciji za show "X Factor Adria" reagirali učenici, ali i roditelji i kolege. "Djeci i roditeljima je drago što šaljem tako lijepe poruke kojima prenosim to da se uvijek treba boriti za temeljna ljudska prava kao što su ljubav, jednakost i tolerancija. Gledali su na to kao na vrlo hrabar potez i primjer učenicima kako uvijek treba ostati svoj. Kolegama se nekima sviđa, nekima baš i ne, ali su uglavnom reakcije na moj nastup bile pozitivne", rekao nam je Pavlačić te dodao da se na podršci posebno želi zahvaliti svojoj mentorici Nadi Povrženić, ravnateljici škole, kolegama te roditeljima i, naravno, "djeci koja mu uljepšaju i najtmurnije dane".

Pavlačić se inače već se dugi niz godina bavim plesom i pjevanjem, a nastupio je, između ostaloga, i u prvoj sezoni showa "Hrvatska traži zvijezdu".

Evo i hit-videa.

Najbolji završetak priredbe!!!!! Bravo za učitelja Lea!

Posted by Martina Šelendić on Thursday, 21 May 2015

Pročitajte više