Krajem rujna očekuje vas šarmantni glazbeni festival Glory Dayz

NAKON niza koncerata domaćih i stranih izvođača te najave najvećeg koncertnog događanja sezone, nastupa francuske zvijezde Zaz, izdavačka kuća Menart odlučila je pokrenuti šarmantni glazbeni festival u vlastitoj produkciji. Prvo izdanje festivala Glory Dayz održat će se 28. i 29. rujna 2012. na Zagrebačkom velesajmu! Na dvije pozornice nastupit će:

Saint Etienne

Njihova obrada pjesme Neila Younga „Only Love Can Break Your Heart“ često odzvanja radijskim postajama.

Peter Hook & The Light

Ne propustite izvedbu legendarnih hitova grupe Joy Division! Ovo će biti prvi put da netko iz legendarne grupe Joy Division ili New Ordera nastupa u Hrvatskoj.

Nastupaju još i Spiritualized, Cults, Josh T. Pearson, Kitty, Daisy & Lewis, Svadbas, Nipplepeople, Pavel, Daerkwood Dub, New Wave Syria, Kimiko i Intruder.

Sjajan poduhvat Menarta za Glory Dayz

Nakon 15. godina vrijednog rada, tisuće izdanja te koncerata domaćih i stranih izvođača stvoreni su temelji za nove pokretačke ideje kao krune dosadašnjeg uspješnog poslovanja diskografske kuće Menart. S novim ambicijama i poduhvatima Menart se odlučio na korak dalje i prionuo organizaciji novog festivala u Zagrebu!

Datum održavanja festivala sugerira da kraj ljeta ne mora i ne smije uvijek biti sumorni povratak u grad nakon morskih valova jer pred nama su neke nove sezone i neki novi događaji! Ritam jeseni u Zagrebu ubrzat će festival Glory Dayz, a odabir Zagrebačkog Velesajma kao nove koncertne lokacije, kroz koji pulsira grad, sigurni je zaklon od moguće jesenje kiše.


Kao indoor festival, Glory Dayz je u potpunosti u skladu s dosadašnjim pristupom koncertima u organizaciji Menarta, a oni su oduvijek težili kompaktnosti  te na taj način omogućavali intimniju atmosferu i postojaniju komunikaciju s izvođačima, naravno u onoj mjeri koliko je to moguće u većim koncertnim prostorima.

Festival je namijenjen svim pravim zaljubljenicima u glazbu te onima koji će se s izvođačima prvog festivalskog izdanja susresti prvi put i otkriti neke nove note, neke nove vokale, podsjetiti se starih, a možda čak i zaplesati dok dobrog provoda neće manjkati! Svojim dosadašnjim radom, Menart je pokazao kompetentnost pri odabiru izvođača koje predstavlja pa s toga nema sumnje da ni ovoga puta neće razočarati te da će festival biti odličan izbor za sve ljubitelje glazbe, čak  i one koji bi samo poželjeli vedriji početak jeseni. Ulaznice kreću u prodaju 17. svibnja na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr

Cijene ulaznica:
Samo prvih 300 ulaznica: 200 kuna
Do 1. srpnja: 240 kuna
Od 1. srpnja do 1. rujna: 270 kuna
Od 1. rujna do 27. rujna: 290 kuna

Pročitajte više