Krenulo sprdanje s Kolindinom biografijom

Screenshot: Predsjednik.hr

AKO STE se danas u medijima susreli s (auto)biografijom nove hrvatske predsjednice, moralo vam je biti jasno da će taj tekst postati hit na društvenim mrežama.

Kolindini pitoreskni prikazi ("Zarumenjeno nebo u smiraj Sunca ili u praskozorje, kada bih bosonoga istrčala u vrt. Mir i tišina staroga bunara"), fraze izvađene iz osnovnoškolskih zadaćnica ("Šum vjetra na vrhuncima planina koje okružuju Grobničko polje. U toj zaglušujućoj tišini s pogledom na zelenilo bora, smreke i jele, i plavetnilo neba, mora i otoka u daljini, osjećala sam se slobodnom poput ptice"), banalna simbolika ("Prva uspomena iz mojeg djetinjstva bile su stepenice. Uspomena na te stepenice obilježit će cijeli moj život, pun izazova, uspona, a ponekad i posrtanja, ali neprestanog uspinjanja. Ponekad lagano, ponekad uz poteškoće, unatoč svim preprekama, unatoč kamenju na putu, bio je to neprestani i kontinuirani uspon...), njezina hrabra borba protiv zla u Hrvatskoj koja je počela već u ranom djetinjstvu ("Često sam upadala u grmlje kopriva, vidajući plikove, a i susreti s poskocima nisu bili rijetki, no na sreću uvijek su završavali dobro. Uvijek sam instinktivno znala kako se ponašati u blizini zmija")...

Jednostavno je tu previše materijala da se Hrvati s njime u virtualnom prostoru ne bi zabavljali pa su to i napravili. Facebook i Twitter puni su komentara na predsjedničin sastavak, a mi vam donosimo neke od njih (iako se još uvijek čekaju oni koji će biti bolji od same biografije).

Moj profesor hrvatskog iz OŠ za ovo bi dao čistu peticu.

A valovi nepokošene trave njihali su se na proljetnom suncu....

Otac je htio sina pa je sina i dobio.


Zmajlovićev je životopis znanstveni rad za ovo.

Kolinda je pjesnička duša, a pjesničke duše mogu da mi....

Heidi s hrvatskih polja.


Čudnovate zgode Kolinde Hlapić Kitarović.

Moje odrastanje u Kumr... Velikom Tr... gdje ono?

Ovo je kao meksička sapunica.

Kolindina biografija - Knjiga o džungli 2.

Kolindina štikla prebjegla iz polja ravno na Markov trg...

Pročitajte više