Krk među 10 najljepših europskih otoka: Je li ljepši od talijanskog Caprija?



UGLEDNI savjetnik za putovanja Conde nast traveler izabrao je deset najljepših otoka Europe, a na četvrtom se mjestu našao i naš Krk. Međutim, Krk mjesto dijeli s talijanskim Caprijem.

Na prvom se mjestu našao turski otok Bozcaada i osvojio je čak 80,8 bodova, slijedi ga Madeira sa 79,4 boda, a treći je škotski Outer Hebrides sa 78,6 bodova.



Krk i Capri dijele četvrto mjesto s nimalo skromnih 78,5 bodova, a urednike savjetnika oduševio je prvenstveno svojom scenografijom (100 bodova). Privukla ih je i gostoljubivost stanovnika (85 bodova), čistoća okoliša (90), ponuda raznoraznih aktivnosti (77,8 bodova), plaže (76,5), gastronomska ponuda (84,2), a Krk je podbacio kvalitetom smještaja (45,5).

Krk je prema riječima autora u mnogočemu bolji od ostalih europskih otoka, ali u pogledu smještaja teško se može mjeriti s konkurencijom.


Portal "Conde nast traveler" na dobrom je glasu zahvaljujući svom 25 godina dugom stažu u tiskanoj verziji, a mnogi ga koriste prilikom izbora turističkih destinacija.

Pročitajte više