Kultna serija vraća se nakon 25 godina: Započelo snimanje novih epizoda "Twin Peaksa"?

Foto: Press

POZNATI redatelj David Lynch još je početkom prošle godine najavio da ulazi u pregovore kako bi započelo snimanje novih epizoda kultne serije "Twin Peaks".

Podsjetimo, "Twin Peaks" se počelo prikazivati u SAD-u 8. travnja 1990. godine, a završio je s emitiranjem 10. lipnja 1991. godine. Sveukupno je snimljeno 30 epizoda, od čega prvih osam epizoda spada u prvu sezonu, a ostale 22 epizode čine drugu sezonu serije.

U početku emitiranja serija je zbog svoje iznimne popularnosti postala dijelom pop-kulture, a mnoge reference na nju mogu se naći u stripovima, videoigricama, filmovima i pjesmama. Tijekom druge sezone gledanost serije počela je drastično opadati, što je dovelo do njezinog ukidanja nakon samo 30 snimljenih i prikazanih epizoda.

"Twin Peaks Promo. Režira David Lynch. Snimanje započinje u Los Angelesu u utorak, 7. siječnja", stoji u pozivu upućenom glumcima i statistima koji se nedavno počeo širiti internetom.



Ipak, neki tvrde kako bi se moglo raditi i snimkama koje će završiti na posebnom Blu-Ray izdanju koje bi se trebalo pojaviti ove godine.

S druge strane, Lynch je često govorio o tome kako mu je izuzetno žao zbog toga što je popustio pritiscima NBC-ja koji je od njega tražio da na brzinu okonča priču o Lauri Palmer. Nadalje, mnogi su fanovi bili razočarani načinom na koji je serija završila, a nije pomogao ni film iz 1992. "Twin Peaks: Fire Walk With Me" čija se radnja bavila posljednjim tjednom života Laure Palmer i nije dala previše odgovora na ono što se dogodilo u uznemirujućoj posljednjoj epizodi.

U svakom slučaju, nadamo se kako je riječ o novim epizodama jer i duh Laure Palmer u jednoj je epizodi agentu Daleu Cooper rekao: "Vidimo se ponovno za 25 godina".  

Pročitajte više