Lav koji spava u krevetu i mazi se s ljudima: On se zove Zion, a ovo je njegova neobična priča

Screenshot: YouTube

NEOBIČNO prijateljstvo između 69-godišnjeg Frikkieja Von Solmsa i njegovog lava Ziona posljednjih dana tema je brojnih svjetskih medija.

Frikkie je, naime, tijekom 11-godišnje brige o Zionu s njim ostvario posebnu povezanost koja je oduševila mnoge.

Prije 11 godina, Frikkie je bio primoran Ziona odvojiti od majke Simbe jer je postojala opravdana opasnost da će ga njegov otac ubiti, zbog čega je Zion cijeli svoj život proveo u zatočeništvu.

Zbog svoje prijateljske naravi, Zion se nikada neće moći vratiti u divljinu, pa se postavlja pitanje koliko je ovaj čin opravdan, no Frikkie napominje da mu je u zatočeništvu, na svom ranču u Južnoj Africi, pokušao osigurati što sličnije uvjete onima u divljini.

Zion je toliko pitom da čak spava u Frikkiejevu krevetu jer je prvih nekoliko mjeseci života svaku noć spavao pored Frikkieja.

Frikkie tvrdi da je Zion potpuno pitom lav koji se svakodnevno susreće i s drugim ljudima.

Na ranču žive i druge životinje tako da Zion ima raznoliko društvo. Osim njega, Frikkie skrbi o još 18 lavova, nekoliko leoparda i geparda, s kojima je Zion stalno u kontaktu.

No, Frikkie ni s jednom životinjom nije ostvario tako duboku povezanost kao sa Zionom.

Osim što je jako pitom i nježan, Zion je također jako razmažen, zbog čega Frikkie tijekom njihove zajedničke šetnje skida cipele jer se lavu ne sviđa buka koju one proizvode.

"Ovo je jedinstveno iskustvo. Tako je neprocjenjivo pratiti sve faze njegova odrastanja. Ljudi često ne razmišljaju o lavovima na pravi način jer ne shvaćaju da lavovi imaju osobnost, da imaju smisao za humor i da se znaju smijati. Zion je nježan div. Nikada nije napao čovjeka i vjerujem
mu u potpunosti. Između nas postoji snažna veza", otkrio je Frikkie za Daily Mail.

Pročitajte više