Ljepota i pamet idu zajedno: Studentica medicine na Cambridgeu želi biti misica

Foto: Facebook

BRITANKA Carina Tyrrell ima 24 godine i studentica je pete godine medicine na sveučilištu u Cambridgeu.

Prošli tjedan postala je Miss Cambridgeshirea i time se plasirala u finale natjecanja za Miss Engleske.

"Puno bi mi značilo da osvojim tu titulu jer želim mnogo toga vratiti svojoj zemlji. Biti misica nema veze samo s fizičkim atributima, moraš biti lijepa iznutra i imati brižno srce. Miss Engleske je ambasadorica svoje zemlje. Ja sam brižna osoba i uvijek pokušavam pomoći ljudima koliko mogu. Kada bi pobijedila na natjecanju to bi mi omogućilo da im pomažem na drugačiji novi način", kaže Carina.

Ona se već neko vrijeme bavi manekenstvom, a uz to završava studij i odrađuje smjene u gradskoj bolnici Addenbrooke. Predsjednica je fakultetskog društva "Global Health Society" koje pomaže beskućnicima u Cambridgeu, piše Daily Mail.

"Cambridge mi je dao toliko toga, i bolnica i sveučilište. Pokušala sam im vratiti barem dio. Moja želja da pomognem onima kojima je pomoć potrebna najbolje se reflektira u mojoj želji da budem doktorica. U tom poslu svaki dan upoznaješ nove ljude i nalaziš se u očima javnosti. To što se osjećam ugodno u ovom okruženju pomaže i na natjecanjima ljepote. Radujem se natjecanju. Moje kolege doktori puni su potpore", ispričala je Carina.

"Sa zadovoljstvom mogu reći kako natjecanje za Miss Engleske privlači djevojke iz različitih životnih okruženja. Naša poruka je 'ljepota sa svrhom'. Carina je prva studentica medicine koja je dospjela u finale i mislimo da ima veliku šansu osvojiti krunu", zaključila je direktorica natjecanja Angie Beasley.

 

Pročitajte više