Luđaci opet izmilili: Europljani posebno trebaju paziti, Bog im šalje poruku (i smak svijeta)

Ilustracija: Shutterstock

OVO JE način na koji svijet završava - ne eksplozijom nego pomrčinom. Smatraju neki uzoriti kršćani, iako je 2015. godina.

Nismo trebali dugo čekati da se ljudi na internetu zabrinu oko pomrčine koja nas očekuje u petak ili da tu istu pomrčinu povežu s božjom osudom. Teorije, doduše, (nadajmo se) ne bi bile niti upola toliko raširene da nas u petak očekuje smo pomrčina Sunca, a ne čak tri velika nebeska događaja: na nebu će zasjati i Supermjesec, a vrijeme je i za proljetni ekvinocij.

>> Bliži nam se najveća pomrčina Sunca od 1999.

A sva su ta tri događaja bila važna u raznim drevnim kulturama diljem svijeta, što, naravno, znači da su ujedno (i u najmanju ruku) i znak za kraj svijeta (kao što je već mnogo puta dosad nakon njih svijet prestao postojati). 

Ipak, postoje oni koji vjeruju, a oni koji vjeruju smatraju da se ovi događaji podudaraju s nekim događajima koji se trenutno također odvijaju na Zemlji, a predskazuju Sudnji dan. To su redom: problemi na burzi, tenzije na Bliskom istoku, glasanja ZA gay brakove.

Primjerice, WorldNetDaily, američki portal koji se povezuje s političkom desnicom, prenio je poruke "biblijskih stručnjaka" koji vjeruju da nam Bog pomrčinom (pretpostavit ćemo i supermjesecom i dolaskom proljeća) želi poručiti da nismo bili dobri i da je vrijeme da okončamo život na Zemlji.


Točnije, suosnivač kršćanske stranice Root Source Bob O'Dell kazao je da je ova "poruka jasan znak osude Boga". Pomrčina će biti potpuna nad Sjevernim polom pa to znači da nije usmjerena ni na koga posebno, kaže on. "Sjeverni pol ne može se zapravo nazvati teritorijem određene nacije ili ljudi. Pa je vjerojatno da je ovo poruka koju je Bog uputio čitavom svijetu", poručio je.

Ali, budući da će pomrčinu najviše osjetiti oni na sjeveru Europe, poruka bi posebno trebala zabrinuti ljude koji tamo žive, tvrdi Mark Biltz, autor knjige "Krvavi Mjeseci: Dekodiranje neminovnih znakova s neba", koji je također dao intervju za WND. "U židovskoj tradiciji potpuna pomrčina Sunca upozorenje je i znak božje osude. Kad pogledamo gdje će biti tama, jasno je da će se to dogoditi na sjeveru Europe u zemljama kao što su Engleska i Švedska, u kojima vidimo jačanje islama i anti-izraelskog pokreta. Europljani bi posebno trebali obratiti pažnju".

Povezanost između pomrčine Sunca koja nas očekuje u petak i kraja svijeta djelomično dolazi iz takozvanog Proročanstva krvavog Mjeseca. Ono se odnosi na teoriju da su četiri pomrčine Mjeseca u razmaku od šest mjeseci, sa šest punih Mjeseca između njih - znak da svijet dolazi svome kraju. Prva potpuna pomrčina u nizu od četiri bila je u travnju 2014., iduća u listopadu te potom još jedna u travnju 2015. dok se posljednja očekuje u rujnu ove godine. Nema veze što takvi tetradi nisu baš rijetki: u ovom ih je stoljeću ukupno ih je osam, a posljednji put to se dogodilo 1967. i 1968. godine (kad je isto bio smak svijeta).

U svakom slučaju, nemojte još raditi planove za vikend - možda ga nećemo doživjeti.
 

Pročitajte više