Matematičari rješavaju misterij oko Kolindine pobjede

Screenshot: YouTube

MATEMATIČKA ekipa Toni Milun & Funny Maths Team snimila je video kojim su pokušali razjasniti ono što proteklih dana muči Hrvate: Je li Kolinda legitimna predsjednica.

Nakon što je članica izbornog stožera Ive Josipovića Sandra Petrović Jakovina postavila pitanje upitnosti pobjede Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, čuli smo izjave nekoliko javnih osoba na tu temu. Svoj zabavan pogled na problem s nevažećim listićima dali su matematičari Blaženka Sečar, Stipe Vidak i Toni Milun.

Komentirali su općenitu nezainteresiranost predsjedničkih kandidata za obrazovanje. Poseban naglasak stavili su na izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o problemu s nevažećim listićima: "Ne mogu shvatiti o čemu je riječ". Smatraju da tom izjavom Predsjednica promovira neznanje, a predlažu i da se problemu koji postoji u nedorečenosti Ustava treba prići sustavno i eventualne nedostatke i pogreške popraviti, a ne olako prelaziti preko njih. "Poruka koju Predsjednica tom izjavom šalje mladim ljudima je pogrešna", poručuju matematičari. Svejedno, spremni su predsjednici Kolindi oprostiti nespretnu izjavu ako im se priključi u obrazovanju i snimi s njima jedan matematički video.

U svakom slučaju, simpatični trojac pozabavio se temom na svoj način, a što su zaključili (izuzev toga da treba zvati matematičare da sudjeluju u izradi zakona) možete pogledati u videu.

Pročitajte više