"Mermaids: The Body Found": Morske sirene postoje i rađaju djecu

LEGENDE o morskim sirenama oduvijek intrigiraju ljudski um.

A jedno od prvih pitanja koja postavljaju muškarci i koje je natjeralo Charlieja Foleyja da snimi dokumentarnu fikciju "Mermaid: The Body Found" svakako je: "Kako ova stvorenja vode ljubav?", javlja Huffington Post.

"To je prvo pitanje koje mi je otac postavio kad sam mu ispričao ideju za ovaj film. Razmišljali smo o tome i pretpostavljamo da su spolni organi sirene slični onima u nekih morskih sisavaca - 'pojave' se kad je potrebno", izjavio je Foley.

I iako film ne prikazuje sirene u spolnom odnosu, u njemu postoji scena u kojoj su specijalni efekti omogućili prizor sirene koja rađa. Foley ne tvrdi da sirene postoje, ali fascinira ga činjenica da se o ovim stvorenjima priča stoljećima u raznim kulturama, i to u onima koje nisu imale nikakve međusobne povezanosti.

Nikad nije potvrđeno da je netko stvarno vidio sirenu, ali postoje istraživači koji zastupaju "teoriju morskih majmuna". Oni tvrde da je u doba velikih poplava dio naših predaka preselio na kopno dok se dio zaputio pod vodenu površinu u potrazi za hranom. Ta je teorija bila baza za Foleyjev film, a on tvrdi i da neka nova istraživanja još više potkrepljuju teoriju da ova čudesna stvorenja stvarno postoje: "Postoje slučajevi u kojima su razne vrste s kopna prešle živjeti u vodu. A kad razmotrite ono što ljude čini posebnima u odnosu na druge kopnene životinje, to rezultira brojnim pitanjima zbog kojih se čini da je postojanje sirena ipak moguće".

Pročitajte više