Mick Jagger u produkciju filma o Jamesu Brownu uložio 25 milijuna dolara

Foto: Guliver Image/Getty Images

MICK JAGGER, Brian Grazer, Victoria Perman i Erica Huggins producentska su ekipa koja će raditi na filmu o glazbenoj legendi Jamesu Brownu koji je preminuo 2006. godine. Film će biti baziran na scenariju koji potpisuju Jez i John-Henry Butterworth.

Jagger je rekao da je rad na filmu trajao osam godina, a fokus filma je prikazati Brownov uspon od siromaštva do jedne od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda.

Jagger i Brown upoznali su se početkom 60-tih godina, nakon jednog Brownovog nastupa u New Yorku. Jagger je tada, unatoč osiguranju, uspio ući u garderobu Jamesa Browna da bi upoznao slavnog pjevača.

"Siguran sam da on tada nije imao pojma tko sam ja, ali bio je veoma ljubazan", prisjeća je Jagger, prenosi Daily Mail.

Jagger je u produciranje filma uložio 25 milijuna dolara, a njegova je odluka već na meti kritičara koji filmu predviđaju neuspjeh s obzirom na skandale koji su se vezivali uz slavnog pjevača pred sam kraj njegova života, a koji su spominjali i to da je Brown zlostavljao svoju ženu. No, Jagger je u svoju odluku siguran.
 
"Velika mi je čast bit uključen u ovaj projekt. James Brown bio je, i ostao, legenda, a njegov je životni put fascinantan", stoji u Jaggerovoj izjavi na njegovoj internetskoj stranici.
 
 
 

Pročitajte više