Ministar nije mogao suzdržati smijeh pa postao hit na internetu: Za sve je kriva "penetracija"

Screenshot: YouTube

IZRAELSKI ministar obrazovanja postao je hit na internetu nakon što se na YouTubeu pojavila snimka njegova (pokušaja) govora pred parlamentom.

Ministar Shai Piron, koji je ujedno i rabin, nije uspio pročitati niti prvu rečenicu teksta o predloženom zakonu o krijumčarenju mobilnih telefona, a već se počeo smijuljiti. "Poštovani predsjedniče, uvaženi članovi parlamenta, cilj ovog zakona jest boriti se s ozbiljnim problemom - penetracijom zabranjenih predmeta u zatvore", izgovorio je na početku izlaganja na sjednici u ponedjeljak navečer, prenosi Reuters.

Nakon prvotnog smijeha uspio se nakratko "dozvati", ali ista ga je riječ ponovo "zbunila" kad je drugi put došla na red. Ostali su mu se zastupnici pridružili u smijehu, a Piron je na kraju popio gutljaj vode i zaputio se na svoje mjesto, shvativši da ne može nastaviti.

Novinarima je kasnije pojasnio da ga je "fraziranje" u tekstu uhvatilo nespremnog, budući da mu je u posljednji tren proslijeđen, nakon što jedan od kolega, koji ga je trebao pročitati, nije mogao biti nazočan na sjednici.

Pročitajte više