Miroslav Rus o ponovnom okupljanju legendarne grupe: Za mene ITD band nikad nije prestajao postojati

Foto: Press

LEGENDARNI ITD band, nakon 15 godina ponovno se našao u studiju. Originalni pjevač Branislav Bekić i autor Miroslav Rus snimili su novu pjesmu "Kao ja", koju su premijerno predstavili na Narodnom radiju.

"Za mene ITD band nikad nije prestao postojati. To je priča koju nikad nisam ispričao do kraja. Razdvojili smo se jer je Brane otišao u Stockholm, gdje se oženio. Iako smo se kleli da to neće utjecati na band, otišli smo svako na svoju stranu. No sreli smo se u istom gradu i evo nas ponovno", rekao je Rus u "Glazbenom showu Dalibora Petka", gdje je pjesma premijerno predstavljena. Komentari slušatelja bili su kao da pauze nije ni bilo.

"Nakon mog rada s Tošom Proeskim, falio mi je onaj osjećaj kad osjetiš pjevača za kojeg znaš da će pjesmu iznijeti drugačije i originalnije. U studiju smo se osjećali kao da smo nastavili tamo gdje smo stali, ali da su u međuvremenu snimani albumi koji nisu nikada objavljivani", rekao je Miroslav Rus, otkrivši da se radi čitav album, a još jedna nova pjesma čeka jesen i spremna je za emitiranje.

"Okosnica ITD banda uvijek su bili Branetov vokal i moje pjesme. Kroz ITD je prošlo 37 odličnih glazbenika i možemo sastaviti band za nekoliko dana, budući da sam sa svim tim ljudima i dalje u odličnim odnosima. Nikad nisam rušio mostove iza sebe", rekao je Rus ne isključivši mogućnost da ITD band uskoro zasvira na pozornici. Osim ovog  povratka, Rus je za jesen najavio i album instrumentalnih pjesama, koje će plasirati i na inozemno tržište.

Poslušajte novu pjesmu ITB Banda "Kao ja".

Pročitajte više