Modni časopis bez Photoshopa? I to je moguće

Foto: Verily

PROMIJENITI način na koji ženski časopisi funkcioniraju u današnje vrijeme djeluje gotovo nemoguće ili barem kao prilično teška i uzaludna borba.

No, to mišljenje ne dijele urednici ženskog časopisa Verily koji su još 2011. zaključili da većina mainstream časopisa šalje negativnu i ograničenu poruku zbog koje se žene osjećaju loše, a izbor tema rijetko reflektira stvarne živote i filozofiju žena.



Još jedna stvar koja im ne polazi za rukom jest prikazati kako stvarne žene izgledaju. Verily je odlučio: "Dok ostali časopisi umjetno poboljšavaju fotografije Photoshopom kako bi postigli idealni tip žene i ostavili najviše tri bore, Verily nikada neće promijeniti tijelo i strukturu lica svojih modela".

Osnivačice časopisa Kara Eschban i Janet Sahm vjeruju da su žene lijepe upravo zbog svojih jedinstvenih obilježja kao što su bore, pjegice ili ne tako savršena tijela te dodaju da je to nešto što valja isticati, a ne mijenjati ili prikrivati.



Svoje modele pozivaju preko društvenih mreža, a modeli koji se nalaze na njihovim fotografijama nisu stvarno modeli već žene koje se bave "običnim" poslovima.

Pročitajte više