"Moja djela imaju veću važnost od mojeg izgleda": Bradata djevojka pismom posramila netolerantne ljude



FOTOGRAFIJA bradate djevojke koju je netko snimio i zatim postavio na Internet servisu Reddit pod rubrikom "smiješno", u samo nekoliko dana dobila je zapanjujući broj podrugljivih komentara. Balpreet Kaur, studentica na sveučilištu Ohio, koja mašta o tome da će jednoga dana spašavati živote kao neurokirurg, tako je preko noći i mimo svoje volje postala internetski hit. Zbog svoje brade i brkova, Kaur je postala predmetom sprdnje, a kad je to saznala, odlučila je uzvratiti pismom u kojem se obraća svima koji su uprli prstom u njen izgled, prenosi Huffington Post.

"Nije mi ni neugodno niti se osjećam poniženom zbog negativnih ili pozitivnih komentara jer sam takva kakva jesam. Da, ja sam kršteni Sikh s bradom i brkovima. I da, svjesna sam da me često zamijene za muškarca i da odudaram od ostalih žena. Međutim, Sikhi vjeruju u svetost svog tijela, to je dar koji smo primili od božanskog stvorenja i mora ostati netaknuto", naglasila je Kaur. U nastavku pisma, Kaur je pojasnila kako njen stav, misli i djela imaju veću važnost od izgleda njenog tijela, jer će na kraju ionako postati pepeo, no zato će njena djela ostati.

"Stoga, što se mene tiče, moje lice nije važno. Važan je osmijeh i sreća koje se iza njega kriju. Nadam se da sam sve objasnila i ispričavam se što sam stvorila silnu zbrku", napisala je djevojka koja zbog facijalnih dlaka pretrpjela brojne ružne komentare. Njeno pismo u cijelosti možete pročitati ovdje.

Pročitajte više