"Mokri snovi" geekova: Ovo su najljepše žene znanstvene fantastike



ZNANSTVENA fantastika žanr je koji ne gubi popularnosti, bez obzira o kojem se mediju radilo. Jedan od glavnih atributa SF serijala i filmova ženski su likovi, a to je ujedno i jedan od najvećih "magneta" za milijune "fanboyeva" diljem svijeta.

Princeza Leia, Barbarella, Aeon Flux, Leeloo, Jessica 6 - samo su neke od najljepših žena znanstvene fantastike, stoga bacite pogled na listu i otkrijte koje SF naslove morate provjeriti, ako do sada niste to učinili.

Jessica Alba, Dark Angel

Jessicu Albu najprije smo primijetili u seriji "Dark Angel". Radnja prati Max, djevojku koja je nekoć bila dio grupe genetski modificirane djece koja su uspjela pobjeći iz laboratorija u kojem su živjeli u zatočeništvu. Fokus je uvijek bio na Albi, a danas serija ima kultni status, pogotovo među ljubiteljima post-apokaliptične tematike i lijepih djevojaka.

Monica Bellucci, The Matrix Reloaded

U drugom dijelu Matrixa, Merovingian je jedan od ključnih (da, ključnih) antagonista, upravo zato što u zatočeništvu drži Ključara, samosvjesnog programa koji izrađuje ključeve - prečice unutar Matrixa. Monica Bellucci se u ovoj priči pojavljuje kao Perzefona, supruga Merovingiana, koja se usprotivi mužu i odluči pomoći Ključaru, Neu i Trinity. Sama pojava Monice Bellucci u drugom dijelu Matrixa, stavlja je u kategoriju najljepših žena znanstvene fantastike iako ona i općenito spada među najljepše glumice svijeta.


Carrie Fisher, Star Wars

Ovdje nisu potrebna detaljna objašnjenja, Carrie Fisher je glumila Princezu Leiu i postala vječni znanstveno-fantastični seks simbol. Zidove soba mnogih mužjaka krasili su posteri Princeze Leie u "robovskom bikiniju", a brojne maramice utrošene su na "štovanje" njezinog lika. Naravno, ona nije jedina krasna djeva "Star Warsa", trebamo spomenuti i Natalie Portman u ulozi kraljice Amidale.


Milla Jovovich, The Fifth Element

Milla Jovovich kao Leeloo u "Petom elementu" zavodljiva je na jedinstven način, a film je vrijedan višestrukog gledanja, i to ne samo radi njezine ugodne pojave. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni Millu u brojnim nastavcima "Resident Evila". Zapravo, Milla Jovovich u bilo kojem znanstveno-fantastičnom filmu spada u kategoriju najljepših žena SF žanra.


Charlize Theron, Aeon Flux

Ako niste pogledali crtanu seriju po kojoj je snimljen film "Aeon Flux", učinite to, potražite DVD izdanje ili paket epizoda na Torrentima. Što se filma tiče, to je osrednje SF ostvarenje, ali Charlize Theron u uskom kostimu, u ulozi futurističke plaćenice, filmsku kritiku gura u drugi plan.


Jenny Augutter, Logan's Run

"Loganov bijeg" spada u kategoriju znanstveno-fantastičnih klasika sedamdesetih, a osim Michaela Yorka u ulozi "Pješčanog čovjeka" Logana, bitan dio - onaj najljepši - ovog filma jest engleska ljepotica Jenny Augutter, u ulozi Jessice 6. Box, robot sačinjen od ogledala, mnogima je najdraži detalj ovog filma, ali nema smisla poricati činjenicu da je Jenny ipak najveći atribut "Loganovog bijega".


Jeri Ryan, Star Trek: Voyager

Jeri Ryan zauvijek ćemo pamtiti po ulozi Sedme od Devet. Valja priznati kako je malo tko "Star Trek: Voyager" gledao zbog kapetanice Janeway, a malo je vjerojatno da su nas posebno privukle Kes ili B'Ellane Torres. Reformirani Borg, Sedma od Devet bila je predmet mnogih muških fantazija, i to sa dobrim razlogom. Jeri Ryan je glumila Sedmu od Devet četiri godine, nakon čega je nastavila televizijsku karijeru, a prošle godine mogli ste je gledati u ulozi Sonyje, u web-seriji "Mortal Kombat: Legacy".



Ornella Muti, Flash Gordon


"Flash Gordon" snimljen je 1980. i već po tadašnjim kriterijima, spadao je u trash kategoriju, ne toliko zbog naivne radnje, koliko zbog specijalnih efekata koji nisu bili dorasli čak ni tom vremenu - publika se već navikla na "Ratove zvijezda", a i "Zvjezdane staze" do tada su već postale serija sasvim pristojnih kino filmova. Bilo kako bilo, Ornella Muti je glumila princezu Auru, kćerku glavnog negativca, cara Minga, te ljubavnicu princa Barina, kojeg je glumio Timothy Dalton, kasnije poznat kao James Bond. Osim glazbene podloge Queena, Ornellina pojava najbolji je dio "Flasha Gordona".


Jolene Blalock, Star Trek: Enterprise

Jolene Blalock je glumila Vulkanku T'Pol u seriji "Zvjezdane staze: Enterprise", koja je pratila prvu posadu Enterprisea u ranim istraživanjima svemira. Prije glume, radila je kao manekenka, a u ulozi hladnokrvne Vulkanke bila je iznimno vruća, te jedan od glavnih razloga za gledanje ove inkarnacije "Zvjezdanih staza". Ako vam Jolene odgovara, ne zaboravite američku Brazilku Morenu Baccarin, iz SF serije "V". Ili "Firefly", ako vam je draže.


Jane Fonda, Barbarella

Puni naslov filma jest "Barbarella, kraljica galaksije", a Jane Fonda je znala kako pošteno odraditi takvu ulogu - s jako malo robe na sebi. Danas, ovaj film ima reputaciju trash klasika, i to uopće nije loše, jer je riječ o SF-u kojeg ne gledate toliko zbog kvalitete priče, koliko zbog neponovljive Jane čije utjelovljenje ove junakinje odolijeva "zubu vremena" ili preciznije - i dalje je prokleto seksi.

Pročitajte više