Mreža TV s YouTubea pokušala ukloniti sramotni prilog o Vedrani Rudan

Screenshot: YouTube

"U DNEVNIKU Mreže TV od 18. prosinca 2013. godine, objavljen je komentar novinara Mirka Kalanja o Vedrani Rudan, LGBT populaciji i svemu što nije kršćansko", stoji na stranici Vedrane Rudan.

Isječak iz emisije objavljen je na YouTubeu pod naslovom “Vedrana Rudan propala u dubinu od 27 metara” i privukla velik broj gledanja.

Međutim, nakon što su redatelji reagirali na uistinu mrziteljski ton priloga, Mreža TV objavila je demanti. Međutim, nisu se ogradili od sadržaja priloga već samo jednog dijela.

"Uredništvo MrežeTV ograđuje se od neprimjerenog komentara novinara Mirka Kalanja koji je objavljen u Dnevniku naše televizije 18. prosinca ove godine. Podsjetimo, u svojem komentaru, novinar Kalanj se osvrnuo na gostovanje književnice Vedrane Rudan u jednoj emisiji javne televizije. Smatramo neprimjerenim komentirati gostovanja u konkurentskim televizijama", stajalo je objavi na stranici televizije.

Naravno, njihov je potez izazvao podsmijeh javnosti, a nakon toga su odlučili YouTubeu tužiti Slavena Hrvatina, koji je video objavio.

Razlog je kršenje autorskih prava, a snimka je ubrzo nakon toga uklonjena. Hrvatin je uložio prigovor smatrajući da se podrazumijeva "općeprihvaćena klauzula fair use dopušta korištenje kratkih snimaka za potrebe kritike i komentara, pod uvjetom da je u nekomercijalne svrhe".

Mreža TV uklonila je cijelu snimku spornog Dnevnika sa svojih stranica, a YouTube je stao na stranu Hrvatina.

Pročitajte više