NLO ili nacistička naprava protiv podmornica?

NLO ili nacistička naprava? Ronioci koji istražuju NLO na dnu Baltičkog mora tvrde da bi ono što istražuju moglo biti izgubljeno nacističko oružje. Objekt uzdignut tri metra od dna mogao bi biti nacističko tajno oružje protiv podmornica. Švedski podmorničar i stručnjak za 2. svjetski rat Andres Autellus otkrio je da bi nepoznati objekt mogao biti baza naprave čija je svrha bila blokirati kretanje britanskih i ruskih podmornica u tom području.

Andres tvrdi kako je ogromna struktura od čelika i betona jedno od najznačajnijih povijesnih otkrića u posljednje vrijeme, piše Daily Mail. Svrha dvoslojnih betonskih zidova navodno je bila onemogućavanje djelovanje radara i ostalih signala u blizini, što bi moglo objasniti zbog čega su ronilačke ekipe imale problema s opremom u blizini misterioznog objekta.

Goleme betonske strukture izgrađene su kako bi otežale navigaciju sovjetskim podmornicama. Autellus tvrdi da su takve strukture gradili i ostali sudionici Drugog svjetskog rata. Sa švedskim istraživačem slaže se i njegov kolega Stefan Hogeborn, koji proučava ronilačke ekipe Ocean X, inače zaslužne za otkriće na dnu Baltika.

Izjavio je kako se objekt nalazi ispod vrlo značajne pomorske rute. Ipak, istraživanje ne prolazi bez problema. Kad god se istraživači približe objektu na 200 metara, oprema im prestane funkcionirati. Objekt je otkriven u svibnju prošle godine, a istraživanja i dalje traju.

Pročitajte više