Na Kickstarteru skuplja novac da kupi Kickstarter: "Iznervirali su me glupim pravilima"

Foto: Press

AARON SCHLEHTER na Kickstarteru je pokrenuo svoj projekt kojem je cilj savjetovati ljude pri odabiru imena za svoje pse, no prilikom aplikacije na ovu online platformu obaviješten je da "krši pravila" poslovanja stranice. Stoga je došao na ideju da pokrene drugi projekt - prikupljanje novca kojim će kupiti Kickstarter i potom izmijeniti pravila kako bi mogao nesmetano aplicirati svoj prvi projekt.

A njegov prvi projekt, pod nazivom "I will name your dog", rezultat je ideje da svoj, kako tvrdi, "talent u odabiru genijalnih imena za pse", podijeli sa svijetom.

Projekt je uključivao i eventualno izdavanje knjige koja se bi bavila navedenom problematikom, no Schlehteru ukoričeno izdanje njegovih ideja nije bio prioritet, što se nije poklapalo s politikom poslovanja Kickstartera čije prvo pravilo glasi: "Projekt mora sadržavati nešto što se može podijeliti s drugima...".

To, između ostaloga, znači da u jednom trenutku projekt mora biti i završen, što u slučaju da se ideja zadrži samo na "genijalnim savjetima pri odabiru imena ljubimaca", nije moguće. Schlehter je tako briljantno zaključio kako je jedini način da progura svoju ideju taj da kupi Kickstarter i izmijeni pravila. A za to će mu trebati oko 1,2 milijarde dolara. "Iznervirali su me glupim pravilima i ovako ih jedino mogu promijeniti", objašnjava on, kako prenosi Independent.

Pročitajte više