Na aukciji za malo novca kupio staru komodu, a u njoj pronašao pravo bogatstvo

Foto: Phillip LeClerc/Boston Globe

MUŠKARAC iz Weymoutha u Massachusettsu na aukciji je kupio komodu za 40 dolara, da bi u njoj pronašao obveznice u vrijednosti većoj od 125.000 dolara.

"Prvo sam pomislio: 'Ovo ne može biti istina. Ovo se ne događa'. Slušate o takvim stvarima, ali one se događaju često", kazao je 60-godišnji Phillip LeClerc, novi vlasnik komode za Boston Globe. On je komad namještaja kupio na dražbi 19. studenog i, kao što je spomenuto, platio ga 40 dolara. Komoda se na aukciji našla nakon što je sin koji je brine od svojem 94-godišnjem ocu odlučio prodati očevu kuću. Aukcijsku kuću Kelley Auctions unajmio je da proda stvari iz kuće.

LeClerc je odmah po pronalasku nazvao vlasnicu aukcijske kuće, Marge Kelley, kako bi obveznice vratio vlasniku. "Radim ovo 10 godina i svaki dan su priče sve čudnije i sve bolje. Gospodin kome obveznice pripadaju nije mogao vjerovati. Kazao je da je izvan sebe od sreće".

LeClerc je na obveznice naišao premještajući komodu. U nekom trenutku s unutrašnje ladice otpala je kvaka, a dok ju je tražio primijetio je omotnicu koja je virila ispod ladice. "Prvo sam vidio 500 dolara i to me uzdrmalo", kazao je i dodao da su on i supruga pronašli čitav bunt obveznica koje su kamate skupljale od 1992. godine. Trenutno su vrijedne barem 127.000 dolara.

Kelley je kazala da ih je obitelj kojoj obveznice pripadaju tražila godinama. "Osjećaj je jako dobar. Napravili smo nekoliko takvih stvari, pronalazimo ljudima nevjerojatne stvari. Što se mene tiče u tomu leži magija ovog posla", kazala je Kelley.

Pročitajte više