Na ovom smrtonosnom otoku žive zmije čiji otrov otapa ljudsko meso

Screenshot: YouTube

KADA zamišljate odmor iz snova, on vjerojatno ne uključuje boravak na otoku s kolonijom najsmrtonosnijih zmija na svijetu.

Taj otok zove se Ilha de Queimada Grande i nalazi se 32 kilometra dalje od obale Sao Paola, a poznatiji je kao otok zmija na kojem je svoj dom pronašla Zlatna zmija (Bothrops insularis).

Njezin otrov može ubiti čovjeka, a pritom otapa ljudsko meso. Ako preživite ugriz, možete očekivati teške posljedice poput zatajenja bubrega, krvarenja u mozgu ili probavnom sustavu. Na otok (opravdano) ne dolaze posjetitelji i on je rezerviran za mali broj znanstvenika koji svake godine istražuju zmije, piše Smithsonian.

Zbog velike opasnosti brazilska vlada strogo kontrolira posjete otoku, ali čak i bez vladine zabrane vjerojatno ne bi postao top turistička koncentracija. Nigdje na svijetu ne postoji toliko velika koncentracija otrovnica na jednom mjestu, prema nekim procjenama na određenim dijelovima otoka možete naći jednu zmiju na svakom po metru kvadratnom.

U posljednjih 15 godina populacija zmija na otoku smanjila se za 15 posto zbog vegetacije i raznih bolesti, i nalaze se na listi ugroženih životinja.

 

Pročitajte više