Nadajmo se da ovo neće postati trend: Klinci ulaze u Appleove dućane i svijaju iPhoneove

Screenshot: YouTube

IAKO je cijela priča o "savitljivim" iPhoneovima 6 Plus od samog starta bila prenapuhana, nitko ne može osporiti kako je riječ o vijesti koja je odjeknula diljem svijeta.

Glasine i poluinformacije i dalje se šire, a mnogi žele otkriti koliko istine ima u tzv. aferi "BendGate" i deformiraju li se uređaji ako ih pokušate saviti.

Na internetu se nedavno pojavio video dvojice 15-godišnjaka koji su ušli u Appleov dućan i samostalno obavili "test" koji su vidjeli na YouTubeu. Međutim, mladi su se "istraživači" malo zanijeli i oštetili izloženi uređaj koji se, sasvim očekivano - savio.

Nakon toga dolaze do zaposlenika trgovine i pitaju ga koliko istine ima u priči o "savitljivim uređajima", a on im odgovara da je riječ o "internet glasinama".

I premda je teško povjerovati da bi se ovako glupi potezi mogli pretvoriti u trend, ništa nas ne bi trebalo iznenaditi. Štoviše, Daily Mail piše kako pristiže sve više vijesti o oštećenim izložbenim uređajima koje zaposlenici pronalaze u trgovinama, a neki korisnici, tvrde zaposlenici, "testiraju" i iPhoneove 6.

Podsjetimo, iz Applea su poručili kako postoje slučajevi deformacije, ali i kako su oni iznimno rijetki. Stručnjaci iz Consumer Reportsa pak dodaju da su priče preuveličane i da su njihovu testovi pokazali da iPhone 6 Plus ipak nije toliko osjetljiv te da još gori problem imaju HTC One (M8) i iPhone 6 (koji se počinju deformirati pod pritiskom od 31,75 kilograma), a samo malo izdržljiviji su LG G3, iPhone 5 i Samsung Galaxy Note 3.

Međutim, čak je i ovaj test naišao na kritike stručnjaka koji smatraju da isti nije proveden na dobar način, ali i onih koji tvrde da je test samo potvrdio da je "BendGate" stvaran.

Pročitajte više