Najmoćnija žena u Hollywoodu ima samo 28 godina i milijunsko bogatstvo

Screenshot: YouTube

MEGAN ELLISON ime je koje morate zapamtiti.

Američku producenticu strani mediji već uspoređuju s Harveyjem Weinsteinom i prozivaju ju njegovom ljubaznijom i nježnijom verzijom, a oni najhrabriji proglasili su ju "spasiteljicom filmske industrije".

Megan ima 28 godina, vlasnica je producentske kuće "Annapurna Pictures" i apsolutna vladarica ovogodišnjih Oscara koja u kategoriji za najbolji film ima dva aduta - "American Hustle" i "Her". Ako vam sve ovo ne znači apsolutno ništa, dovoljno je reći da bez nje filmovi "Zero Dark Thirty", "Lawless" i "The Master" vjerojatno nikada ne bi bili snimljeni.

Glavni cilj njezine producentske kuće je stvaranje kvalitetnih filmova koje bi suvremeni holivudski studiji proglasili riskantnima.

Megan si itekako može priuštiti rizik jer iza sebe ima financijsko zaleđe svog oca milijardera, Larryja Ellisona, trećeg najbogatijeg čovjeka u SAD-u i izvršnog direktora korporacije "Oracle".



Godinu dana provela je u filmskoj školi na sveučilištu u Kaliforniji. Nije se prepustila tipičnim metodama zabave razmažene bogataške djece i sve te silne milijune odlučila je uložiti u filmsku umjetnost.

Glumica Jessica Chastain prisjetila se trenutka kada je prvi put upoznala tada 25-godišnju Megan. "Snimala sam 'Lawless i nisam bila afirmirana glumica jer ni jedan moj film još nije bio u distribuciji. Hodala sam setom i vidjela jednu djevojku koja je bila šokantno mlada. Naivno, pomislila sam da se radi o nečijoj asistentici", ispričala je Jessica za Daily News.

Megan nije jedini izdanak svoje obitelji koji se bacio u filmsku industriju. Njezin brat David vlasnik je producentske kuće "Skydance Productions". Megan pruža šansu ozbiljnijim filmovima i dramama, a David voli blockbustere koji donose zaradu. Sa studijem "Paramount Pictures" surađivao je na filmovima "Jack Reacher", "Star Trek: Into The Darkness" i "World War Z".

Za razliku od Weinsteina s kojim ju uspoređuju, Megan je sramežljiva, povučena, odbija davati intervjue i pušta da u njezino ime govore filmovi koje financira.

"Bogatiji smo zbog toga što je odlučila raditi filmove prema svom ukusu i zbog svojih razloga, a ne nužno zbog profita. Brinem se da ne ostane razočarana filmskom industrijom ako izgubi novac na puno filmova. Još nisam vidjela nezavisnog producenta, bez obzira na to koliko je bogat, koji ustraje u svom radu nakon dugoročnih gubitaka", izjavila je urednica Wrapa Sharon Waxman za National Post.

Megan niže uspjehe, gomila novac i ne pokazuje znakove razočaranja zbog čega se s pravom možemo nadati kako će nas u budućnosti iznenaditi kvalitetnim filmskim projektima.

Pročitajte više