Najmrzovoljnija mačka na svijetu izgradila medijsko carstvo vrijedno sto milijuna dolara

Foto: Twitter/Facebook

MAČKA Tardar Sauce, poznatija kao Grumpy Cat, može se pohvaliti nevjerojatnim bogatstvom.

Njezin vječno mrzovoljni i nezadovoljni izraz lica lansirao ju je među zvijezde. U početku je Grumpy skupljala samo lajkove i klikove, ali onda su na red došle reklame, serije i filmovi, piše Hollywood Reporter.

Trenutno na svijetu postoji više od 400 proizvoda s njezinim likom, od majici i šalica do igračaka. Knjiga "Grumpy Cat: A Grumpy Book (Chronicle)" s uspjehom se je izdana na više od 15 jezika, a Grumpy u gradovima diljem SAD-a ima i kavu s vlastitim potpisom, "Grumppuccino".

Njezin menadžer Ben Lashes kaže da je odmah bio svjestan potencijala koji Grumpy ima. "Zaljubio sam se u nju na prvi pogled. Odmah sam znao da može biti superzvijezda", kaže Lashes i procjenjuje kako je do sada donijela 100 milijuna dolara prihoda. Odbija priznati koliki postotak od toga ide Grumpy, ali kaže da se definitivno radi o "sedmocifrenoj mački".

Njezina 28-godišnja vlasnica Tabatha dala otkaz u restoranu gdje je radila kao konobarica i u potpunosti se posvetila brizi za svoju mačku. Tabathin brat Bryan koji je objavio njezinu prvu fotku mačke na Redditu u rujnu 2012. godine kaže kako im se život u potpunosti promijenio na bolje zahvaljujući Grumpy.



Pročitajte više