Najpoznatija pin up djevojka u Hrvatskoj najavljuje veliki povratak burleske

Foto: Press

POJAM burleske u posljednjih nekoliko godina populariziran je kroz lik i djelo Dite Von Teese, ali daleko od toga da je ona jedina koja se burleskom bavi. Kod nas se prava burleska rijetko gdje može vidjeti, za razliku od drugih europskih gradova gdje se čekaju dugački redovi kako bi se doživio show poput onog u pariškom Moulin Rougeu.

Ali zato će vam sve o tome objasniti pin up ljepotica Ana Perduv.



Što je zapravo burleska?

Burleska je nastala prije stotinjak godina kao kratki skeč pun humora kojim se tada parodirala aristokracija i bogati industrijalci te u isto vrijeme veličala ženska senzualnost i glamur. Najljepše kod burleske je upravo to što se nužno ne ističe fizička savršenost već ima za cilj da se u njoj svaka žena osjeća privlačnom i seksi.

Zašto misliš da je došlo do ponovnog oživljavanja retro kulture, a samim tim i burleske?

Smatram da je u današnje vrijeme što se mode tiče sve lako dostupno, žene nalikuju na muškarce i obrnuto te se ljudi svjesno ili nesvjesno okreću prošlim vremenima. Moda se stalno vrti u krug, a i ima nešto u tome kad uđete na retro tematski party i dobijete osjećaj da ste ušetali u neki film iz tog razdoblja.

Kakvo je stanje u Hrvatskoj?

U posljednje vrijeme retro kultura u Hrvatskoj ima sve više publike, interesa, retro partija i festivala. no burleska nažalost još uvijek nije zaživjela kod nas, stoga smo odlučili aktivno poraditi na tome.

Što možemo očekivati na Vašem prvom partyju 15. studenog u Hollywood vanity clubu?

Očekuje vas prva u nizu burlesknih večeri koje će se održavati u spomenutom klubu na Tuškancu 1, a na kojoj će ove subote za zabavu biti zadužene najbolje europske plesačice burleske, Kalinka Kalaschnikow, Miss Betsy Rose i Tamara Mascara.

A u buduće?

Možete očekivati još nastupa najatraktivnijih svjetskih izvođačica i izvođača burleske kao i razna iznenađenja koja ćemo vam otkrivati postupno preko našeg weba i Facebook stranice.

Pročitajte više