Najproblematičniji neboder u Londonu: Otapa dijelove automobila, izaziva požare i uništava voće

Screenshot: YouTube

TEŠKO je detektirati što je toliko fasciniralo Britance u priči o odsjaju s londonskog nebodera kojeg nazivaju Walkie Talkie, ali već drugi dan zaredom imamo priliku čitati o iskustvima onih kojima je neboder izazvao štetu.

Naime, vlasnici okolnih trgovina tvrde da je upravo odsjaj s nebodera kriv za požare i štetu nastalu na njihovim vozilima.

Podsjetimo, priča je krenula nakon što je Martin Lindsay parkirao svoj Jaguar na londonskoj ulici Eastcheap. Nakon što se vratio dva sata kasnije, pronašao je dijelove svog automobila rastaljene, uključujući retrovizor i oznaku proizvođača, piše BBC.


Nakon Lindsaya svoja su iskustva medijima prenijeli i vlasnici trgovina koji tvrde da im je odsjaj s 200 milijuna funti vrijednog nebodera prouzročio štetu. Vlasnik frizerskog salona tvrdi da Walkie Talkie izazvao požar zapalivši tepih, a vlasnik trgovine tvrdi da je zbog velike temperature oštećeno voće u izlozima.

Da bi provjerio točnost njihovih tvrdnji, novinar je pokušao ispeći jaje - i uspio.

Tvrtka zadužena za izgradnju 37-katne građevine cijeli slučaj naziva fenomenom i u priopćenju ističe kako im je rješavanje ovog problema prioritet te kako će nadoknaditi štetu.

Valja spomenuti i kako je arhitekt zaslužan za Walkie Talkie, Rafael Vinoly, sličan problem imao s hotelom Vdara u Las Vegasu koji je prije tri godine punio medije nakon što je odsjaj prouzrokovao opekline gostima koji su odmarali pokraj bazena.

Pročitajte više