Najtužnija mladenka o kojoj piše svijet: Tinejdžerica koja na vjenčanju nije prestala gledati u pod

Screenshot: YouTube

VJENČANJE tinejdžerice i sredovječnog policajca u Čečeniji koji je već oženjen pretvorilo se u skandal nakon što su ruski dužnosnici podržali brak i pojavili se na vjenčanju.

Nazhud Guchigov, (navodno) 46-godišnji regionalni šef policije, odbacio je optužbe da je prisilio obitelj 17-godišnje Khede Luize Golyabiyeve da mu dozvole da nju oženi ove subote u Groznyju. Na vjenčanju se pojavio i moskovski namjesnik u Čečeniji, Ramzan Kadyrov.

Svi svjetski mediji izvijestili su o ovom vjenčanju nakon što je Jelena Milashina, nagrađivana istraživačka novinarka Novaye Gazete objavila reportažu u kojoj tvrdi da su je mještani iz Khedinog sela zatražili da joj pomogne. Milashina tvrdi da su joj kazali da se Goylabiyeva udaje protiv svoje volje jer je njezinim roditeljima postavljen ultimatum da je predaju ili će im ona biti nasilno oduzeta.

S druge strane, Guchigov, koji je Milashini kazao da je već oženjen i koji prema nekim izvješćima ima 57 godina (a ne 46 godina), isprva je poricao da je brak dogovoren, ali u međuvremenu su tu informaciju potvrdile čečenske vlasti, piše Telegraph.

U intervjuu za Life News, tabloid koji se povezuje s tajnim službama, Goylabiyeva je prošlog tjedna kazala da se želi udati za Guchigova, ali aktivisti za ljudska prava vjeruju da je i na to bila prisiljena. Njezin suprug policajac sad tvrdi da je njegov prvi brak bio neslužben i da on i njegova prva supruga nisu živjeli zajedno puno prije novog vjenčanje ove subote.

Milashina je otputovala u Čečeniju zbog daljnjeg istraživanja, ali morala je otamo otići nakon što je "doznala da ju traži policija i da je u opasnosti".

Legalna dob za udaju u Rusiji je 18 godina, ali regionalne vlasti imaju pravo dozvoliti brak s mlađim osobama, ako ga smatraju prikladnim.

Spomenuti Kadyrov, koji je bio nazočan na vjenčanju, u prošlosti je govorio u korist poligamije, unatoč tomu što je u Rusiji ona ilegalna. Moskva je odlučila ignorirati slučaj. Putinov glasnogovornik Dmitry Peskov odbio je dati bilo kakav komentar. "Ne bavimo se vjenčanjima", kazao je u ponedjeljak.

Nakon što se svijetom proširila priča o vjenčanju, brojni mediji o Goylabiyevoj pišu kao o najtužnijoj mladenki na svijetu.

Pročitajte više