Nakon 12 godina istraživanja otkrio da je njegov otac jedan od najozloglašenijih serijskih ubojica u SAD-u

Foto: Press

ZAPOSLENICI izdavačke kuće HarperCollins uspjeli su sakriti svoj novi književni hit, "The Most Dangerous Animal of All" Garyja L. Stewarta.

Tek će se ovih dana pojaviti u prodaji, a donedavno o knjizi nije objavljena niti jedna jedina riječ. Međutim, radi se o potencijalnom hitu, knjizi čovjeka koji je nakon 12 godina istraživanja otkrio šokantnu istinu - njegov je otac bio jedan od najozloglašenijih serijskih ubojica u SAD-u.

Riječ je o tzv. Zodiac Killeru kojem policija pripisuje najmanje pet ubojstava, a čiji identitet nikada nije otkriven.

Međutim, ono što je najzanimljivije jest činjenica da je nepoznati ubojica dugo vremena izazivao policiju pismima i zagonetkama. David Fincher o Zodijaku je 2007. snimio i film s Jakeom Gyllenhaalom, Robertom Downeyjem Jr.-om i Markom Ruffalom u glavnim ulogama.

Stoga, riječ je o slučaju koji još i danas izaziva fascinaciju pa nema sumnje ni da će Stewartova knjiga podići prašinu.

Izdavači nisu htjeli otkrivati puno detalja o samoj knjizi, ali novinari NYMaga otkrivaju da je Stewartov otac, između ostalog, imao i dosje te da je nevjerojatno nalikovao jedinom postojećem crtežu Zodijaka.

"Nije htio vjerovati. Ne mislim da bi bilo tko od nas htio vjerovati da je njihov otac zloglasni serijski ubojica", govori Tina Andreadis iz HarperCollinsa.

Pročitajte više