Nakon 36 godina, Warriorsi ponovno na okupu

Foto: Press

DAVNE 1979. Walter Hill snimio je "Ratnike podzemlja", pomalo campy posvetu bandama New Yorka koja se tada našla na meti brojnih kritičara, ali unatoč tome, radi se o kultnom klasiku na kojem su odrasle generacije klinaca.

Ti su klinci danas ljudi u godinama, ali u njihovom sjećanju zauvijek su ostale nezaboravne scene i citati kao što su "Can you dig it?" ili "Warriors, come out and play-ay".

Ukratko, riječ je o filmu koji će se bez sumnje naći na mnogobrojnim listama najboljih filmova svih vremena.

Upravo zato, 36 godina kasnije, mnoge je oduševila vijest da će se ekipa Hillovog klasika okupiti ove nedjelje na Surf Pavillionu na Coney Islandu gdje je snimljena i završna scena filma.

Ponovni susret organizirao je producent Eric Nyenhius, a osim Warriorsa, u svojim će se kostimima pojaviti i nezaboravni Baseball Furiesi.

Fanovi će moći porazgovarati s glumica, organizirano je potpisivanje, koncerti, a na kraju dana prikazat će se i film.

"Ovo je kvintesencijalni njujorški film koji je prikazao ovaj grad na jedinstven način. Ne znam što čini kultni film ili zbog čega su generacije gledatelja uživale u njemu. Stvarno ne znam jer nitko od nas, ni redatelj, ni studio, ni producenti, nitko nije ni sanjao da snimamo film koji će ostaviti ovakav trag", rekao je Michael Beck koji je u filmu utjelovio vođu Warriorsa, Swana.

Pročitajte više