Nakon eksplozije asteroida, na Čeljabinsk sada pao "plavi snijeg"

Screenshot: YouTube 

PRIJE dvije godine iznad grada Čeljabinska eksplodirao je asteroid promjera 20 metara, ozlijeđeno je više od tisuću osoba, a naknadno je utvrđeno da se prije dolaska na Zemlju asteroid sudario s drugim asteroidom nakon čega se dio odlomio i krenuo prema Zemlji.
 
A ove godine ruski mediji izvještavaju o neobičnoj pojavi - "plavom snijegu". Na snimkama koje kruže na internetu vidi se da je doista riječ o snijegu koji ima plavičastu nijansu, a iako su neki strani mediji poprilično napuhali cijelu stvar, Russia Today piše da se, iako službe sigurnosti još nisu reagirale, zaista radi o čudnoj boji snijega te da stanovnici opisuju kako "miriše na metal".

"Kad je zašlo sunce primijetili smo plave krovove, plave parkinge... Počeli smo paničariti", rekao je jedan od stanovnika, dok je novinarka lokalnog Telefacta izvijestila da je "osjetila sladak okus u ustima" samo dok je stajala usred gomile tog plavog snijega.
 
Iako su počele kružiti priče o opasnoj kontaminaciji, nešto kasnije LifeNews je izvijestio da nema mjesta panici - navodno se radi o curenju boje iz lokalne tvornice u kojoj se proizvodi boja za uskršnja jaja. Iz tvornice su poručili da "boja nije otrovna".

Pročitajte više